Alomvattende zorg voor moeder en kind 

Borstvoeding geven

Borstvoeding geven is een natuurlijk en biologisch gezien logisch vervolg op  zwangerschap en bevalling. Het is bijzonder goed voor jou en je baby. Meestal gaat het vanzelf maar soms hebben jullie een extra steuntje in de rug nodig of weet jij niet goed of het allemaal wel zo hoort te gaan. Als lactatiekundige IBCLC kan ik jou in dat soort kwesties van een professioneel advies voorzien. 

Echter blijft het altijd jullie individuele keuze. Ik laat je verschillende opties zien, jij kiest wat bij jou past. Ieder mens is uniek en ieder moeder-kind paar ook. 

Er zijn geen hapklare oplossingen. Er is vaak geen snelle quick-fix. 

Juist dit vind ik de mooiste uitdaging in mijn werk: Advies op maat geven met respect voor moeder en kind.

Een persoonlijk consult is te alle tijde aan te bevelen en ook al in de zwangerschap mogelijk. Zo ben je alvast goed voorbereid. Je kan altijd bij mij terecht voor een gedegen advies, of het nou om vragen over het aanleggen van de baby, de melkproductie, het kolven, stoppen met borstvoeding etc gaat of  in bijzondere situaties, bijvoorbeeld wanneer je baby te vroeg geboren is, je baby niet goed genoeg groeit, je baby ziek is of jij ziek bent en/of medicatie moet gebruiken. Verder ben ik gespecialiseerd in de tong-en lipriemproblematiek. Hiervoor werk ik nauw met verschillende tandartsen/implantologen en logopedisten door heel Nederland samen.

Hoe sneller jullie moeilijkheden met de juiste adviezen aanpakken, hoe eerder en langer jullie samen kunnen genieten van een fijne borstvoedingsperiode.